AB-ABD Serbest Ticaret Anlaşması ve Türkiye Konusu Brüksel'de Masaya Yatırılacak
5 Haziran'da Brüksel'de TÜSİAD desteğiyle bir 'Türk İş ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı' paneli düzenlenecek.
03.06.2013
Konuyla ilgili olarak TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği anlaşması sebebiyle Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTYO) görüşmelerinin dışında kalmasından zarar görebileceği, ancak Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi ve dünyanın 16. büyük ekonomisi olarak anlaşmadan büyük çıkar sağlayabileceğini belirtildi.
Ekonomik ve jeopolitik sebeplerle AB ve ABD'nin, Türkiye'nin müzakerelere dahil edilmesinde çıkarı bulunduğu belirtilirken,buna kanıt olarak Türkiye'nin AB ortak pazarına yakınlığı, yeni bir enerji merkezi olma potansiyeli, Ortadoğu ile Batı dünyası arasındaki köprü rolü gösterildi.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kaynak: http://www.euractiv.com.tr/ticaret-ve-sanayi/article/ab-abd-serbest-ticaret-anlasmasi-ve-turkiye-konusu-brukselde-masaya-yatirilacak-027842